Scoutinggroep Dick van Toor start crowdfunding

Scoutinggroep Dick van Toor uit Valkenswaard is slachtoffer geworden van verduistering van financiële middelen binnen de eigen gelederen. Hierdoor is de groep ernstig gedupeerd en is het voortbestaan van de groep in gevaar. De voormalige penningmeester is verdachte in de zaak. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de verduistering, maar ondertussen kunnen we niet stil blijven zitten. De financiële nood is erg hoog en daarom starten we een crowdfundingsactie. Daarbij hebben we uw hulp heel hard nodig! In 2020 bestaat onze prachtige scoutinggroep 75 jaar en we gaan er alles aan doen om in dat bijzondere jaar financieel weer op eigen benen te staan. We zijn ervan overtuigd dat dat met hulp van u gaat lukken!

Wat hebben we nodig?

We hebben het doelbedrag voor de crowdfunding gezet op €55.000,-.
In de afgelopen periode hebben we het dak van onze oudste blokhut vervangen. Daar zat asbest in en dat wilden we saneren. De rekening voor deze renovatie bedraagt circa €30.000,-. Daarnaast hebben we nog een aantal andere openstaande facturen. We beschikken niet over de middelen om die te kunnen voldoen.
Ook hebben we hard gespaard om zonnepanelen op onze gebouwen te leggen. Als scoutinggroep staan we voor een duurzame toekomst van onze planeet en dan geven we zelf graag het goede voorbeeld. Daarnaast hebben we ook gespaard voor ons komende jubileum. 2020 moet een spetterend jaar worden met een gezamenlijk zomerkamp voor onze hele groep als hoogtepunt. Alle gespaarde gelden zijn nu helaas niet meer aanwezig.

Hoe kunt u ons helpen?

Het is een enorme opgave voor ons om het doelbedrag bij elkaar te krijgen, maar we geloven in onze missie! We zijn een scoutinggroep met een rijke historie, actieve en betrokken leden, duizenden oud-leden die terugkijken op een prachtige scoutingtijd en we hebben een groot netwerk van mensen en bedrijven die onze scoutinggroep een warm hart toedragen. Op dat warme hart van iedereen doen wij nu een beroep. Wij zoeken alle sympathisanten die ons een financiële bijdrage willen geven. Vele kleine beetjes helpen, maar grotere bedragen zijn uiteraard ook meer dan welkom.
Wij maken voor de crowdfunding gebruik van www.steunscouting.nl, het speciale platform voor scoutinggroepen. Via de volgende link komt u op onze pagina terecht en kunt u een donatie aan onze groep doen: https://dvt.steunscouting.nl. De actie loopt tot 1 juli 2019.
Wilt u onze scoutinggroep mee uit de nood helpen, maar wil u liever geen publiciteit? Dat kan natuurlijk ook. De website biedt de mogelijkheid om anoniem een bijdrage te doen.

Op naar een gezonde toekomst!

Dick van Toor is een hechte scoutingroep met heel veel betrokken mensen in de groep en daaromheen. Met iedereen samen gaan we er alles aan doen om deze tegenslag te boven te komen. We doen ondertussen ons uiterste best om het functioneren van de groep ‘gewoon’ voort te zetten. We bieden kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 tot 21 jaar iedere zaterdag een hele gave invulling van hun vrije tijd. Onze jeugdleden mogen niet de dupe worden van de situatie waarin we momenteel zitten. Uw steun aan ons is rechtstreekse steun aan onze jeugd! We zijn u ontzettend dankbaar als u ons steunt. Samen met u gaan we voor een gezonde toekomst van Scoutinggroep Dick van Toor.